News Item: REGIONALNA MUAYTHAI LIGA
(Category: Misc)
Posted by Administrator
Friday 16 March 2012 - 07:45:42

Slovenačka Muaythai federacija već godinama unazad organizuje međunarodna takmičenja. naš prijatelj Istok Vorkapić veoma uspešno radi i vodi ovaj sport. Njegova takmićenja su posećena i veoma dobro organizovana. Učešće velikog broja stranih zemalja govori tome u prilog.
Naši kontakti su počeli davno pre , ali PRVO zvanično nastupanje našeg Kluba je bilo 2003 godine, kada je ekipa Kluba PRVI put nastupla na MUAYTHAI takmičenju. Klub je poslao i finansirao ( standardna praksa) tim u sastavu : trener Zoran Vujackov, takmičari Goranka Blagojević i Miša Bačulov, i kao vozač brat Bačulova. Velika šampionka Goranka je i na ovom takmičenju pokazala da joj nije bilo premca i jedina pobedila....
Dolazi novo vreme i novi takmičari. Kao što radimo na učenju novih saznanja, tako se trudimo da konstantno stvaramo nove takmičare. Učeći na iskustvima starijih, usmeravamo nove mlade naraštaje. Politika Kluba je na stvaranju ''nove krvi'', i ''podizanja novih šampiona''. Ovaj put smo odlučili da pošaljemo ekipu koja će nam ''trajati'' u budućnosti. ''NOVA ELITA''!

Dva juniora ( Ljuban Vidović i Dušan Šaponja) i kadet Vukašin Stupar su imali mala iskustva sa Muaythai-jem, ali su voljni da uče i napreduju. Na žalost zbog tehničkog kvara (VELIKOG), smo gotovo 5 sati bili na hrvatskoj granici. Auto kojim smo krenuli NIJE MOGAO nastaviti put, i MORALI smo pozvati drugo prevozno sredstvo. Tako je ne predviđeno zadržavanje na granici, učinilo put težim i napornijim.
Planirano je da se stigne na merenje u 14 časova, ruča, odmori i nastupi na takmičenju od 17.00 časova. Svi takmičari su ''pripremili'' svoju kilažu, i željno čekali da se izmere i obeduju.... Niko nije ručao i DIREKTNO iz auta smo stigli na početak priredbe. Mislim da ne treba više objašnjavati.!
PRVI MEČ : Jure Smole (''NO Fear'' Trebnje, Slovenija) - Dušan Šaponja (''VOJVODINA-Veletabak'')

Takmičar je nešto iskusniji od našeg Šaponje , ali to nema veze. Ručne serije, sa vezanim udarcima kolenom su zadavale probleme slovenskom borcu. Bolja ručna tehnika je pokazala da slovenski borac ima nešto više iskustva , ali tako je to... neko mora da bude bolji... Odluka sudija 2:1 za Jureta.
DRUGI MEČ: Krystof Mares (''Lanna Gym'' Prag, Češka) - Vukašin Stupar (''VOJVODINA-Veletabak'')

Oba borca 15 godina - budućnost na ringu! I to kakva ?!
Prva runda je bila izjednačena i činilo se da se oba borca znaju odavno. Lepa tehnika, raznovrsnost udaraca, kolena, klinč... Pravi Muaythai...
Druga runda je bila Vuletova. nekoliko udaraca je dobro ''uzdrmalo'' čeha , ali je pokušavao da se ''vrati'' u meč. Često je koristio udarac u potiljak u želji da pobedi. Nepravilno! Ali sudije ne opominju... Čista Vuletova runda.
Treća runda je imala finiš dva mlada takmičara željna pobede. Volja ovih takmičara je bila na iskušenju i njihove napore napore je publika nagradila burnim aplauzom.
Odluka sudija 2:1 za čeha....Diskutabilno!
TREĆI MEČ: Ljuban Vidović (''VOJVODINA-Veletabak'') - Alen Štritof (''NO Fear'' Trebnje, Slovenija)

Ljubanu je ovo prvi meč u Muaythaiju. Nije uspeo da se snađe i iskoristi svoje prednosti - duge ruke i noge. Njegovo iskustvo sa bokserskih mečeva je ovde zanemarljivo. Ne može se u tajlandskom boksu pobediti samo jednom tehnikom. Ne ovom budućem šampionu nije ništa za zameriti... Biće bolje...
Ne znam da li bi bilo moralno i pedagoški zameriti nešto ovim momcima??? Posle ranog kretanja iz Novog Sada (oko 07.00 h), zatim čekanja na hrvatskoj granici gotovo 5 časova ( krenuli smo u 13.40h.), puta i dolaska u Sloveniju oko 17.15 časova - ŠTA TRAŽITI OD NJIH???Svi su dali maksimum, niko nije povređen ( to je najvažnije), i sutra su bili na treningu. HVALA ŠAMPIONI !


This news item is from Klub borilačkih sportova ''VOJVODINA''
( http://muaythaivojvodina.rs/news.php?extend.140 )