News Item: NAJBOLJI KLUB PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE I JUNIORE
(Category: Misc)
Posted by Administrator
Tuesday 15 May 2012 - 07:36:37

U Beogradu je za vikend održano prv. Srbije za kedete i juniore , u disciplini FUL KONTAKT.


Učestvovalo je oko 150 takmičara iz 31 kluba ... Velika konkurencija , dugo i naporno takmičenje ( počelo u 08.00 pa do 23 h.), i veliki uspeh našeg Kluba. Jutarnji polazak i svi su bili na vreme na dogovorenom mestu. Spremni, orni i željni takmičenja...Merenje je proteklo bez problema, svi su doneli ''pravu'' težinu i niko nije morao da ''skida ''kilograme... Nastupi na i uspeh naših takmičarki i takmičara je bio sledeći:


KADETI:
– 57 kg. Nebojša Keljanović - Polufinalni meč više nego ubedljiv, 3:0 protiv Fejze Demirija (Batajnica). Finale protiv najboljeg borca u kadetskoj konkurenciji Vladimira Jankovića (RU 09-Ruma)- poraz ali VELIKO SREBRO za prvi nastup ovog mladog takmičara.

– 57 kg. Nemanja Dunđerov - mladi borac iz Futoga, škola VELIKOG šampiona Ace Marića. Poraz 2:1 od Jankovića (RU 09) u 1/4 finalu- nije loše za početak takmičarske karijere.

– 63,5 kg. Vukašin Stupar . Pobeda nokautom u 1/2 finalu protiv Mihajla Cvetanovića (Radnički -Niš) i VRLO diskutabilan poraz od Danila Ratkića (Niš), odlukom sudija 2:1. Može Vule mnogo bolje i ubedljivije -SREBRO!

+ 75 kg. Jovan Anđelić - Nova nada kik boksa. Mlad, a 82 kg. i to još zna da radi... Ismail Krlić (Novi Pazar) je bio nemoćan 3:0 - ZLATO!
KADETKINJA:
– 46 kg. Tijana Jevrić. Prvi nastup, prvi meč i poraz od Milice Marković (Vranje) sa 2:1. Super SREBRO!JUNIORI :
– 57 kg. Ognjen Rauković . Prvi meč i poraz na poene od Filipa Jovičića (Junior-Vranje). Dobro je!

– 60 kg. Petar Divjaković. Tako mlad a već ima obožavatelje. Pera je omiljen u Klubu , ali jednostavno gde se on pojavi - nastaje histerija. Da li zbog neke harizme? Da li zbog snage? Udarca? Ili srca??? Ne znamo ali .....

Prvi meč protiv prvaka Srbije od prošle godine , reprezentativca Miloša Stojanovića (Grocka). Prva runda i Pera odmah zadobija udarac u nos , koji počinje da krvari. Pera navaljuje i ide napred ali protivnikto kažnjava i zadaje Peri konstantne udarce... U pauzi Srđan i ja, pokišavamo da osvežimo Peru i spremimo taktiku... Međutim i u drugoj rundi, protivnik napada i Pera pokušava da ''vraća'' udarce ... U pauzi između 2 i 3 runde pitamo Peru da li može da nastavi , a Perica kaže :'' Ja ću pobediti ovaj meč! Ne smem da izgubim..!!''. Ajde neka mu bude...

Stegao sam peškir (ukoliko Pera primi neki jači udarac- da predam), ali Pera kada je povezao seriju udaraca , pa još kada je sevnula desnica.... Njegov protivnik je bio u nokdaunu.. Sudija je odbrojao do 8, ali momku iz Grocke je bilo dosta... Predaja! Drugari iz Kluba, publika u hali i svi su ustali i tapšali našem šampionu! Bravo!!!
U finalu je Pera odtradio dobar meč , ali Nedeljković (Vranje) je bio mnogo iskusniji. 3:0 , ali PERA JE NAJBOLJI!!!
– 63,5 kg. Slobodan Mijailović. Futoški biser. Odličan borac- rad majstora Ace... Neverovatan meč prepun obrta. Njegov protivnik Luka Spremo (Batajnica) se pokazao kao nova nada kik boksa. Oba borca su napadala i nokaut je gotovo ''visio'' u vazduhu... lepe serije. dobre tehnike, i dva vrhunska takmičara. Ovaj put je bio bolji Spremo....

–63,5 kg. Milan Plavšić je napravio veliku pauzu i polako smo se trudili da ga ''vraćamo'' u igru. Mala proba među seniorima ( K-1 Niš), i sada u svoj uzrast... Meč br.1 - Miloš Onđoš (Internacional-Zrenjanin). Zagrevanje, ulazak i pobeda prekidom...Meč br. 2 - Miroljub Miljković (Vlasotince) - odličan borac, izuzetno visok, i''nezgodan''. Težak meč ali pobeda.
Meč br. 3 - Nemanja Krstin (Bečej) -Veliki šampion! Strašan borac. Meč prepun akcija i raznovrsnih tehnika.Odluka sudija 3:0 za Milana.
Meč br. 4 -sa drugim finalistom (Luka Spremo-Batajnica) će biti naknadno održan jer takmičar MOŽE da ima SAMO tri (3) meča u toku jednog dana. F- 67 kg. Dušan Šaponja. Prvi meč i 3:0 protiv Belmina Škrijelja (Novi Pazar). Super! Drugi meč protiv šampiona sveta u juniorskoj konkurenciji Nemanje Glišića (Mladenovac , ali je nastupio za NIŠ). Poraz 3:0 , ali izdržati tri runde??? Malo li je za budućnost? Čestitamo!– 71 kg. Miloš Keljanović . Ovaj miran momak iz Subotice je samo prividno miran. Prošlo takmičenje je postao seniorski prvaku ''B'' klasi , u disciplini K-1, a sada...

Meč br.1 - Aleksandar Mirković(Kolubara-Lazarevac). Pobeda!
Meč br. 2 - Nikola Aleksić (Batajnica) - Pobeda nokautom !
Meč br. 3 - Petar Savić (SD Kombat) -Meč prepun akcija i raznovrsnih tehnika.Odluka sudija 3:0 za Miloša.
Meč br. 4 -sa drugim finalistom (Miloš Vukotić-RU ) će biti naknadno održan jer takmičar MOŽE da ima SAMO tri (3) meča u toku jednog dana. F


– 75 kg. Strahinja Šipčić. Momak koji je debitovao na prv. Vojvodine (prošli mesec), imao je za protivnika Bobana Grubača (Zvonko Osmajlić-Beograd). Pobeda na poene 3:0 ! Čestitamo!- 75 kg. Ljuban Vidović. Protivnik Boban Gajić (Sinđelić-Beograd). Težak meč sa mnogo razmena udaraca. Ljuban je potcenio protivnika i pokušao da ''odradi''meč, ali to ne ide tako.. Sada je video... Pobeda 3:0 ali je moglo mnogo lakše.
U finalu kategorije do 75 kg. su bila naša dva takmičara i Ljuban je (kao iskusniji), poneo titulu Prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji. Strahinja je vice šampion Srbije. ČESTITAMO!– 91 kg. Obrad Cvijanović . Čovek čudo! Sve može! Brz,okretan, udara... BARUT!!! Pobeda protiv Srđana Aleksića (Budo kan-Lazarevac) sa 3:0 !!!

JUNIORKA :
+ 70 kg. Tijana Srdić. Ova devojka , koju je trenirao VELIKI Šampion ''Može biti samo jedan'' Aleksandar Janković, nastupila je prvi put. Prvi meč protiv Tamare Potić iz Niša se završio prekidom od strane sudija (tri nokdauna), a drugi finalni meč protiv Tine Poletan iz Surčina je rešila odlukom sudija 2:1. Bravo Tijana! Prvakinja Srbije!

Klubovi sa najviše finalista su bili : Novi Pazar sa 5 finala, zatim Vranje i RU 09 sa 4 finala,Niš , Surčin, Radnički (Niš) sa 3 finala... Vojvodina -Veletabak je imala takmičare u 11 (jedanaest) finala????!!!! To sve govori o totalnoj dominaciji naših takmičara....
Pehar za najbolji klub Prvenstva je predao g-din Dragan Ćirić ispred pokrovitelja takmičenja Sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda.Najbolji borac u kadetskoj konkurenciji je Vladimir Janković (RU 09- Ruma).

Najbolji borac u juniorskoj konkurenciji će biti proglašen nakon održavanja preostala dva finala.

NAJVAŽNIJE JE DA NIKO NIJE POVREĐEN I DA SU SVI DOŠLI ONAKO KAKO SU KRENULI- ZDRAVI, VEDRI I VESELI!!!!This news item is from Klub borilačkih sportova ''VOJVODINA''
( http://muaythaivojvodina.rs/news.php?extend.148 )