News Item: SVETSKO PRVENSTVO U KIK BOKSU (disciplina FUL KONTAKT)
(Category: Misc)
Posted by Administrator
Monday 21 December 2015 - 18:37:47

SVETSKO PRVENSTVO U KIK BOKSU (Ful kontakt, Point Fight, Light Contact, Musical Forms), Dublin (Irska), 21-28.11.2015.

Drugi deo svetskog prvenstva je održan u Dablinu (Irska). Ova predivna zemlja je ugostila oko 800 boraca iz 60 zemalja.

Naši takmičari su morali biti prijavljeni još u avgustu mesecu (zbog dobijanja vize), i Stručni štab naše reprezentacije je prijavio:

1. - 60 kg. Milena Švonja (VOJVODINA-Veletabak - Novi Sad)
2. - 60 kg. Danijel Memedovski (DESPOT-Smederevo)
3. - 86 kg. Andi Đurđević (VOJVODINA-Veletabak - Novi Sad)
4. + 91 kg. Mihajlo kecojević (LESKOVAC)

Prva je na ring izašla Milena Švonja protiv poljakinje Emilije Scerwinske. Posle dobre borbe, Milena je poražena odlukom sudija 2:1. Da je pobedila, Milenu bi u drugom kolu čekala aktuelni prvak sveta - Thea Therese Naess iz Norveške.

Meč izmedju Mihajla Kecojevića i Ukrajinca Tkačenka prošao je onako kako se nismo nadali: Mihajlo je, uprkos tome što je ispred sebe imao svetskog prvaka, neustrašivo krenuo u meč. U prvoj rundi je odlično radio ali je dobio nezgodan udarac u nos zbog čega je krenulo krvarenje koje nisu mogli da zaustave ni u drugoj rundi. Meč je, na žalost, prekinut i Mihajlo je, iako vodio 2:1, izgubio ovu borbu jer nije bilo moguće da je nastavi. Pokazalo se da je odluka doktora bila ispravna, jer se naš borac zadržao na medicinskom tretmanu još 15 minuta posle meča zbog krvarenja koje nisu mogli da zaustave.

Danijel Memedovski je posle prvog meča i pobede protiv indijca Sunila Vinctera, očekivao susret sa aktuelnim svetskim prvakom Abzalom Dusupovim (Kazahstan). Na žalost nije uspeo da pobedi Kazahstanca Abzala Dusupova, svetskog prvaka. Tempo koji je Kazahstanac nametnuo tokom celog meča a pogotovo u trećoj rundi bio je dovoljan razlog da ostvari bodovnu prednost nad Danijelom. Meč je bio odličan, Danijel je pružio odličnu partiju, ali za ovakvog borca kakav je bio Danijelov protivnik treba još mnogo vremena da prodje da bi mu se izašlo "na crtu".

Sve u svemu, učešćem srpske reprezentacije na drugom delu Svetskog prvenstva ne možemo da ne budemo zadovoljni. Jedna JAKO VAŽNA informacija: Ovakav žreb, kakav su imali naši takmičari, odavno nije viđen. Naime SVI naši predstavnici su u prvom (Kecojević), ili drugom kolu (Memedovski i Švonja) imali aktuelne prvake sveta ili Evrope.

Ovo prvenstvo je značajno i zbog izbora našeg Borislava Pelevića za Predsednika svetske kik boks organizacije (WAKO). ČESTITAMO!


This news item is from Klub borilačkih sportova ''VOJVODINA''
( http://muaythaivojvodina.rs/news.php?extend.255 )