SVETSKI KUP , SEGEDIN (Mađarska), 18-21.95.2012.

USPEŠNA PROVERA NAŠIH REPREZENTATIVACA

Segedin je kao i svake godine bio domaćin Svetskog kupa u kik boksu, za sve discipline i uzraste. Ove godine je učestvovalo preko 20 zemalja i ono što je najvažnije - učestvuju najjače reprezentacije Evrope.


Ovo takmičenje je najvažnija provera naših reprezentativaca i pokazatelja smernica u radu po klubovima. Ko je spreman. Ko je dostigao maksimum. Ko je tehnički loš. Ko može bolje. Ko može jače... Prosto sve se vidi u susretima najboljih boraca starog kontinenta.
Ove godine je nastupilo ''samo'' 5 takmičara iz Kluba , ali zbog bolesti, ispita, tehničkih problema nisu nastupili još Uroš Bogojević, Miljan Vidović, Nađa Marković, Dejan Vučković...U disciplini K-1 nastupili su :

Aleksandar Đorđević (kategorija do 57 kg.) :

Prvi meč sa belorusom Iharom Hilom je protekao u nadmočnosti našeg Saleta. Njegovi karakteristični udarci iz skoka, low kickovi, eskivaže i kretanje , doveli su do očajanja takmičara iz Belorusije. Superioran, i veoma ljut, Sale je bio nepremostiva prepreka ... Odluka sudija 3:0!
Drugi meč sa rusom Bekhtiar Mukhamerdzianovim je bio veoma težak i odlučivale su nijanse. Meč prepun akcija, preokreta, agilosti oba takmičara. Da je Sale poslušaobar neke savete iz ugla - možda bi bilo drugačije. Ovako 2:1 za Bekhtiara i velika statisfakcija za Salčeta jer je video da može da se ''nosi '' sa najboljim borcima.
Aleksandar Gogić (kategorija -63,5 kg.)

Iako ovo nije njegova kategorija , Aleksa je pokazao zašto je on jedan od NAJBOLJIH BORACA ne samo u Srbiji, nego i u svetu.Meč sa Yury Zhukouskim iz Belorusije je pokazao da Aleksa može da ''radi'' i sa jednim od najboljih boraca u Belorusiji. Razmene udaraca, nekoliko puta su bile u našu korist, jake tehnike, nožni udarci, i naravno klinč gsde nije ni malo bio slabiji od belorusa. Dinamika ove borbe nije nikog ostavila ravnodušnimi veliki aplauz je bio znak velikog kvaliteta ova dva takmičara.
Srđan Seleš (kat. +91 kg.)

Povratak našeg Srkija je dokaz da je on rođeni borac i da njegov trud nije ne zapažen od strane Stručnog štaba . Njegov meč sa učenikom VELIKOG borca iz Belorusije, Dmitri Šakute, pokazao je Srđanov konstantan napredak.
Valiantsin Slavikouski , momak kao da je isklesan iz kamena , a ne čovek. Prva runda je krenula loše po Srkija jer je u jednoj razmeni dobio udarac kolenom i bio u nokdaunu. Mirno je ustao, pribrao se i završio rundu iako je njegov protivnik jurio da okonča meč što pre.
Sledeće dve runde su protekle u razmeni ''teške artiljerije'' , i obostranim napadima. Tri-četiri puta je Srđan zadao jake desne krošee, koji su uzdrmali belorusa ali je on uspevao da se odbrani. Poraz sudijskom odlukom i odličan meč Seleša.
Iako je izgubio par zadnjih mečeva, Srđan pokazuje konstantan napredak i sve bolju tehniku i taktiku. Čestitamo!
Eva Halaši (kat. -65 kg.)

Trenutno jedna od NAJBOLJIH svetskih takmičarki. Na ovom kupu joj nije bilo ravne protivnice. U Evropi joj trenutno nema ravne...Belorusija i Rusija NEMAJU takmičarku za nju. Tolika nadmoć nad protivnicima nije viđena odavno. Snaga, kretanje, udarci, eskivaže, kolena,... BRAVO!
Alifiya Istryakova (RUS) i Yulia Yarmakovich (BLR) će morati još puno da treniraju... ŠAMPIONKA EVA HALAŠI!
U disciplini LOW KICK nastupio je:

Luka Stajić (kategorija -91 kg.)

Velika , neizvesna borba do poslednjeg zvuka gonga. Lukini low kickovi, napadi Borobey Zhakhnara iz Kazakstana, koji oslanjao isljučivo na ručnu tehniku, puno posla za sudiju (konstantno je išao napred i gurao Luku), veliko navijanje naše reprezentacije.
Izgledalo je da Luki fali malo kondicije, jer je pritisak kazakstanskog borca bio stalan, ali Luka je vešto ''stopirao'' napade i uzvraćao. Odluka sudija 2:1 za Borobeya. Moglo je i obrnuto....
ZAKLJUČAK:
Odličan nastup naših takmičara (ki), niko nije povređen, niko nije predao meč, svi su imali kondicije, dobra tehnika... Odlična provera pred prestojeće nastupe na državnim i međunarodnim prvenstvima. ČESTITAMO SVIMA!

..
   
printer friendly create pdf of this news item