TATNEFT KUP, Kazan, Rusija , 29.04.2015.

1/4 finalni deo velikog TATNEFT turnira, održao se u sredu (29.04.2015.).

Još od početka nije sve išlo kako treba... Avion zbog magle nije sleteo u Moskvu, nego u Sant Petersburg, a odatle smo morali menjati let za Kazan. Planiran dolazak u ranim jutarnjim časovima (oko 08.00 h), pretvorio se u lutanje i čekanje po aerodromima, i naš dolazak je bio posle više od 12 sati (20.30 h.).

Naši borci su bili ''dobri'' na merenju, ali zato izraelac Ital Geršon je imao 2 kg., viška koji je morao da ''skine''.

Meč između Miloša Keljanovića i Itala Geršona je protekao donekle očekivano... Miloš je mlad borac, koji je tek kročio na seniorsku scenu i njegovo vreme se tek očekuje. Njegovo prisustvo na ovakvom turniru je splet okolnosti (povreda Topića, nepripremljenost Tadića), i svakako da će u daljem radu pozivi za njegovo prisustvo tek dolaziti.
Ital Geršon je čvrst, snažan borac, koji ima iza sebe više od 80 mečeva. Prvak Izraela, vicešampion Evrope, studentski muaythai prvak sveta... Od prve runde se videla razlika u iskustvu, ali Miloš je davao sve od sebe. Razmene udaraca i kombinacija, bile su odlične i dostojne svakog ringa. Tokom druge runde, došlo je do povrede Miloševog čela (udarac kolenom Geršona), i u pauzi runde, doktor je prekinuo meč.
Nakon revije, na licu mesta je izvršeno ušivanje i sa osmehom je napuštena arena.

Saša Polugić je odlično počeo meč, i izgledalo je da će meč proteći uobičajeno. Međutim marokanski borac, koji nastupa za holandski ''VOS GYM'' , koji sada vodi Ivan Hypoylit, udara neviđeno jako... Njegovo skromno tehničko znanje, nadoknađuje ogromnom snagom udarca! Nakon dva nokdauna, Saša je dobio jedan udarcac po uvetu i zbog povrede nije mogao da nastavi dalje.

Moramo napomenuti da je Saša proteklog vikenda imao nastup na AUSTRIA OPEN-u, gde je posle tri (3) meča završio kao Prvak.

Ovo je bilo VELIKO iskustvo za naš tim, i uvid u trenutno stanje i mogućnost za napredak.


..
   
printer friendly create pdf of this news item