Odličan nastup naših takmičara

U Vlasotincu je održano Prvenstvo Srbije (09.05.2015.), u disciplini low kick za seniore B klase na kome je učestvovao 61 takmičar iz 22 kluba...

U konkurenciji muškaraca nadmetalo se 47 boraca, dok je kod dama bilo 14 takmičarki. Najbrojnija je bila kategorija do 81 kg u kojoj je bilo prijavljeno 12 takmičara. Zbog pravila da takmičar u toku dana ne sme da odradi više od dva meča jedan polufinalni meč, kao i finalni duelu ove kategorije biće održani na narednom takmičenju.

Naš Klub je nastupio u manjem sastavu (pet takmičara i dve takmičarke), ali to nije umanjilo njihov učinak na takmičenju. Idemo redom:

Kategorija do 67 kg. - Ognjen Rauković. Prvi meč sa Dimitrije Đorđevićem (NIŠ), pobeda na poene 3:0, drugi meč sa Nikolom Milenkovićem (NIŠ), pobeda nokautom u 2-oj rundi, treći meč protiv iskusnog Novaka Radulovića (NIŠ), poraz na poene. Odlično izdanje našeg Ognjena i svaki put je sve bolji i bolji... SREBRO!

Kategorija do 71 kg. - Nebojša Keljanović je okončao prvi meč nokautom protiv Darka Stevanovića (NIŠ), a u finalu je bio bolji od Drage Kondića (BATAJNICA). Bravo Nebojša - ZLATO!

Do75 kg. - Petar Popović je pobedio Velibora Rankovića (C.Z.-Delija), a u finalu je izgubio od odličnog Aleksandra Menkovića. SREBRO!

Kategorija do 86 kg. - je rezervisana za našeg Miloša Cvijetićanina. Dva meča - dva nokauta! Prvo Aleksandar Potić (NIŠ), a potom i njegov drug iz kluba Marko Novaković - ZLATO.

U kategoriji do 91 kg. - naš Obrad Cvijanović je pokazao koliko je čvrst, i beskompromisan borac. Iako je bio povređen, Obrad je pobedio u prvom meču Vuka Stojanovića (NIŠ), a potom u finalu je izgubio (nije mogao da se kreće), od njegovog brata Lazara Stojanovića (NIŠ). SREBRO Obrada koje sija zlatnim sjajem!

Naše takmičarke su pokazale kako se nastupa i bori za svoje mesto u kategoriji. U kategoriji do 52 kilograma, neiskusna, ali izuzetno borbena, Marijana Dasović je pokazala da joj ''malo fali'' za pobedu. Svaki meče je bolja i bolja... Za sada BRONZA!

Za našu takmičarku do 60 kg-a, Milenu Švonju, malo je nešto reći... Ne može se opisati njena predanst prema radu, prisustvo i zalaganje na svakom treningu, i želja da konstantno uči i napreduje.... Milena je kao juniorka osvajala najsjajnije medalje u ovoj kategoriji, i sada pokazuje da je rešena da to isto uradi i u seniorskoj konkurenciji. Prvi meč protiv Katarine Bešlić (BATAJNICA), i drugi protiv odlične Valentine Keri (SENTA), su pokazali da je ZLATO rezervisano za našu Milenu!

Jedan interesantan podatak: Jedan od naših najboljih kik boks klubova ''NIŠ'', (i glavni konkurent za titulu prvaka Srbije našem Klubu), je nastupio sa 15 (ili 16) takmičara. Imao je 6 finala, i osvojio 2 zlata, 4 srebra, i 6 bronzanih medalja.

Naš Klub je nastupio sa 7 takmičara. Imao je 6 finala, i osvojio 3 zlata, 3 srebra, i 1 bronzanu medalju. Naši takmičari su imali 8 mečava sa nišlijama, 7 pobedili (4 nokautom, 3 na poene), a jedan izgubili...
   
printer friendly create pdf of this news item