USPEH TAKMIČARA NAŠEG KLUBA NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu u kik boksu za juniore i kadete održanom u španskom letovalištu San Sebastijan od 23. do 30. Avgusta, reprezentacija Srbije je učestvovala sa 18 takmičara...

U konkurenciji 1344 takmičara iz 37 zemalja naši mladi takmičari su ostvarili izuzetan rezultat i osvojili ukupno 13 medalja: 7 zlatnih, 3 srebrne i 3 bronzane.

Predsednik Saveza BORISLAV PELEVIĆ je posebno pohvalio juniorsku i kadetsku reprezentaciju Srbije čestitavši im i na ovaj način na uspehu i načinu kako su predstavljali Srbiju na prvenstvu i naglasio da je ovaj uspeh veoma značajan za srpski sport obzirom da se radi o uzrastu od 15 do 18 godina. Reprezentacija je učestvovala u dve discipline, LOW KICK , gde je Srbija zauzela drugo mesto u ukupnom skoru i K1, gde je Srbija zauzela treće mesto u ukupnom plasmanu evropskih zemalja. Srbija je na taj način ostala u samom vrhu evropskog kik boksa.

O rezultatima naših boraca možemo izraziti zadovoljstvo postignutim i pomenuti osvajače medalja:

Zdravko Bijelić, zlatna medalja, kat.-63,5kg Low kick
Izvanredan trud, rad i napor koji Zdravko ulaže na treninzima se vidno isplatio. Prva prepreka našem borcu je bio poljak Kamil Krzna Alik, i to je uspešno ''odrađeno''. U finalu ga je čekao rus Vladislav Vlasenko. Odličan borac koji je od početka nametnuo ubitačan tempo. Prva runda je završena u njegovu korist. Druga takođe... Treća runda je počela sa vođstvom rusa 3:0, ali... Zdravko je ''ubacio u brzinu'' i slušajući savete iz ugla napadao. 30 sekundi pre krajarezultat je bio 1:1, da bi Zdravko napravio IZUZETAN napor i završio rundu kao da se svo vreme odmarao. Ubitačan ritam je doneo više poena u trećoj rundi (kompjuterski izračunato), Zdravku nego što je rus ukupno zadao u celom meču. Radost reprezentacije i ZLATO za Zdravka!

Vukašin Stupar, bronzana medalja,kat.-67kg , K1
Je jedan od naših najboljih boraca. To je dokazao na ovom takmičenju osvojivši bronzanu medalju posle 3 (TRI) meča. Prvi je poklekao španac Ayoze Rodrigez (3:0 za Vuleta), drugi je bio Hristos Zizis (Grčka), i protivnik u polu finalu je bio Čedo Pantić (Bosna i Hercegovina). Na žalost Čeda je bio za nijansu bolji, ali Vule je dao sve od sebe uprkos povredama i unoru. ČESTITKE!

Nebojša Keljanović, disciplina LOW KICK. bez medalje.
Damian Pikosorz iz Poljske, nije bolji borac od našeg Nebojše. Jednostavno više želje i volje za pobedom je presudilo... Ne samo to nego i izlazak u grad (veče pred meč), kao i hrana sumnjivog porekla koju su jeli (više njih), su presudili u ovoj borbi. Nauk za budućnost! U ovakvoj konkurenciji, takmičari koji su osvoijili bronzanu medalju su prošli kroz tri meča, što govori o težini svake medalje. Zbog smanjenih sredstava kojim je reprezentacija rapolagala, srpski borci su učestvovali u samo dve od tri ringovne discipline s tim što u četiri discipline na tatamiju nismo imali predstavnike. Poredjenja radi, Hrvati su na prvenstvo došli sa ukupno 108 takmničara.

Ovo je konstantan napredak našeg Kluba i put kojim idemo dugo vremena!


..
   
printer friendly create pdf of this news item