SVETSKO PRVENSTVO U KIK BOKSU

SVETSKO PRVENSTVO (discipline K-1, Low Kick, Kick Light) - Beograd, Srbija (24 - 31.10.2015.)

Završeno je prvenstvo sveta u kik boksu. Čitavu godinu smo se pripremali, sastavljali reprezentaciju, organizovali pripreme, takmičili se u zemlji i inostranstvu (Austrija clasic - Grac (Austija), World cup - Segedin (Mađarska), Balkan Open - Tešanj (Bosna), Serbia Open - Beograd i prv. Balkana - Niš (Srbija). Svako je ''dao'' koliko je mogao (i hteo), i tako se vratilo...

Na žalost, kako je to u sportu, nekome dobro, a nekome - ne! Međutim, da ne mislimo da će biti drugačije - ne bi smo se ni bavili sportom!

Naš Klub je (kao i uvek) dao značajan broj reprezentativaca (i stručnjaka), naši takmičari su dali svoj doprinos najvećem uspehu kik boks sporta u Srbiji. Moram napomenuti da je osvojeno 29 medalja (rekordnih 9 zlatnih , 6 srebrnih i 14 bronzanih odličja). O učinku i rezultatu naših takmičara (iz Kluba), možemo pričati duuuggooo, ali... HVALA SVIMA i mora se znati da rezultat takmičara, pre svega predstavlja:

- Odnos prema radu.
- Prema Klubu (treneru).
- Prema roditeljima.

Njegova VOLJA, ŽELJA i MOTIV su podređeni ovim porivima iz kojih sledi ODGOVORNOST prema svojoj zemlji.

Idemo redom:

ANDI ĐURĐEVIĆ: kategorija do 86 kg, disiplina Low Kick - SREBRNA medalja.

Kao i SVAKI put, Andi daje 110% sebe, ne štedeći ni sebe, ni protivnike, (ni trenera i fokusere), i to daje rezultat.

- Borba 1: Protivnik Topalski (Bugarska); 1/8 finala; prvi meč je najteži, teško, neizvesno, ali pobeda 2:1
- Borba 2: Ruuder (Estonija); 1/4 finala; vidno lakše; čisto, tehnički doterano, ubedljivo 3:0
- Borba 3: Mamadau (Belorusija); 1/2 finale; perferkcija (vidi sliku); ali ne štedi se...
- Borba 4: FINALE : Andrei Chekonin (Rusija); zbog groznice, temperature oko 40 stepeni, dežurni lekar je zabranio meč. Šteta... Biće toga još!!!

TIJANA SRDIĆ: kat. do 70 kg, disiplina Low Kick - BRONZANA medalja.

Voljom žreba, Tijana je imala već osiguranu medalju. Za razliku od prošle godine kada je imala 3 meča (i to kakva), ovaj put je kao nosilac žreba imala lakši put.

Borba 1: 1/2 finale; Irina Esenkulova (Rusija); takmičarka koja nije Tijanin nivo, ali Tića nije na tom (prošlogodišnjem) nivou. Uspeh u školi, učenje, njen odnos prema Akademiji su za svaku pohvalu, ali je zapostavila trening i ono što joj je omogućilo lakše školovanje. Ništa što se ne može nadoknaditi. Zna to Tića....

MILENA ŠVONJA, kat. do 60 kg, disiplina Low Kick - BRONZANA medalja.

Mlada, željna znanja i takmičenja. Njen odnos prema sportu je njena zvezda vodilja.

- Borba 1: 1/8 finala; Nina Scheucher (Austrija); prvi meč na takmičenju (oni koji znaju - znaju); ali pobeda 3:0. Lepo!
- Borba 2: 1/2 finale; Cigdem Kirvac (Turska); neprestani napadi Cigdem, malo ne snalaženje u odbrani, ali ne i nedostižno za buduće Milenine mečeve.

MAJA MILJEVIĆ, kat. do 60 kg, disiplina K-1.

Svaki put je sve bolja. Zna šta želi i ide ka tome. Njen napredak je svakog dana sve vidljiviji, i biće opipljiviji (medalja).

Borba 1: Marija Malenica (Hrvatska); trenutno najbolji ženski borac Hrvatske; Runda i po - odlično, a onda ne shvatljiv pad (Kondicioni? Voljni?). Jednostavno u trećoj rundi je hrvatska takmičarka bila bolja. Za sudije isto. Maja je svaki put bolja i odlučnija, i za nju nema prepreke. Mi znamo da ti znaš! Biće tvojih medalja. Onih najsjajnijih....

MILOŠ CVJETIĆANIN, kat. do 89 kg, disiplina Kick Light.

Iako su svi očekivali medalju (već osvojena državna prvenstva, Austrija, Mađarska, Niš, pripreme sa reprezentacijom), mladost, želja za dokazivanjem, kao da su ''zavezali ruke i noge'' našem takmičaru. Ne prepoznatljiv. Ali bukvalno...

Sve u svemu, lep uspeh naših takmičera! Veliko iskustvo za buduće nastupe! HVALA SVIMA i ISKRENE ČESTITKE!


..
   
printer friendly create pdf of this news item