NAŠA BRANKICA

BRANKICA ĆOSIĆ – naša, a brazilska...

Branislava Ćosić je dete Podbare, najstarijeg dela Novog Sada. Kao takva, sledeći očeve stope (Ćosa – legenda Podbare), zainteresovala se davne 1996. godine za treninge kik boksa.

Ispočetka stidljivo, ali upečatljivo! Polako al' sigurno, krčeći sebi put ka uspehu, uz podršku porodice stremela je napred. Ceneći svoju porodicu, želeći da ostavi svoj pečat u svetu kik boksa, postaje Prvak! Prvo Vojvodine, pa Srbije, zatim Jugoslavije, pa Mediterana i ulazi u nacionalni tim.

Druženja, putovanja, treninzi, pripreme i sve ono što prati sport. Uz sreću, radost, znoj i suze... Videći da postoje i drugi putevi, Brankica zajedno sa svojom drugaricom Dušicom Dudom Janković, posle svetskog prvenstva u Kaorleu (Italija, 2002. godine), odlazi za Brazil.

Tamo nastavlja sa kik boksom, trenira, nastupa i radi. Postaje Prvak Brazila i reprezentativac ove daleke zemlje. Ostaje u Londrini (Parana), i radi i živi od kik boksa. Trener je u lokalnom (najboljem) klubu.

Posle 14 godina, PRVI put dolazi u Srbiju... VELIKO nam je zadovoljstvo što smo ''iznedrili'' ovakvu osobu. PRAVI čovek, takmičar i trener. Osoba koja živi od onoga što je naučila kod nas...

Ovo je bila okolnost koja je okupila sve vežbače i suvežbače , koji su radili i trenirali zajedno sa Brankicom. Lepo veče , prepuno emocija...

PUNO SI NAM NEDOSTAJALA I VELIKO NAM JE ZADOVOLJSTVO ŠTO SMO TE VIDELI!

..
   
printer friendly create pdf of this news item