Novi zimski vetrovi u Kik boksu

16.02.2018. - Nacionalni zimski kamp finskog Kikboks saveza održan je od 16. do 18. februara u Espou, na finskom koledžu za borilačke veštine.

Kampom je rukovodio Miodrag Jotić iz Srbije.

Atletski razvoj je nerazdvojni deo sporta, a istorijski, svaki sport je upoznavao naučnu metodologiju sa otporom sve dok nije uvideo koliko koristi može da proizvede. Kik boks kao sport se razvija na svim poljima, a metodologija, teorija rada i taktika borenja se tek otkrivaju i nalaze svoje mesto.Iako je prošle godine Miodrag Jotić vodio seminar u Helsinkiju, finski kik boks savez je ponovo pozvao našeg stručnjaka da vodi tehničko-taktički K-1 seminar.

Prvi trening u kampu bio je čisto tehnički - obuka bez opreme i štitnika. Uvod u način, metod obuke za pravilan položaj tela, ruku i nogu prilikom blokada i udaraca. Drugi trening je povezao naučeno sa zaštitnom opremom, a tempo je bilo teži od prvog treninga. Akcenat Kampa je bio na borbi, i posebno na K-1 tehnikama (odbrana i napad kolenima, sa posebnim akcentom na kontranapade). Prikazano je nekoliko tipova načina udaraca kolenom, sa različitim položajima zgloba kolena, prilikom udara.

Postepeno uz napade, odbranu, kombinovane udarce, kao i neposredne kontraudarce, fokus Kampa je prebačen na Borilačku taktiku.Takođe su održana i teorijska predavanja o kikboksu. Prvi dan “Kikboks - teorija sporta” i “K-1 istorija”, a drugi dan: “Trener - izazov kik boksa” i “Borba taktika”.

Kamp je imao oko 70 učesnika iz 13 različitih klubova. Najbrojniji klub u kampu je bio Espoo Kehahait, koji je učestvovao sa 22 entuzijasta. Sledeći, najbrojniji klub je bio Jivaskila Sportfighters, koji je doveo čak 10 entuzijasta. Svi učesnici, organizatori i posmatrači Kampa su bili zadovoljni prikazanim.Od pre dve godine, Miodrag Jotić je sve aktivniji u promocijama sporta uz održavanje sportskih kampova i predavanja po Evropi i svetu. U 2018. godini, posle Finske, dogovoreni su kampovi u Sloveniji, Bugarskoj, Alžiru, Norveškoj…..
   
printer friendly create pdf of this news item