Profesionalna revija u Rumuniji

ZAPAŽENI NASTUP NAŠIH TAKMIČARA

Iznenadni poziv da pomognemo organizaciju velike K-1 revije u Rumuniji, pokazao je da smo sposobni okupiti kvalitetne borce u kratkom roku i da naši borci mogu svakom parirati.


Poziv koji smo dobili u četvrtak uveče , da pomognemo reviju koja se održava sutra (u petak uveče), je samo na kratko razmatran. Bila su potrebna 2 borca - jedan do 91 kg., i drugi + 91 kg., za dva vodeća rumunska borca- Bogdana Stoicu i Benjamina Adegbuyi-ja.Najbolji borac Srbije u kategoriji do 91 kg. (naš takmičar Luka Stajić) nije mogao da učestvuje - NE PUŠTAJU GA U PREDUZEĆU DA ODSUSTVUJE JEDAN DAN ! Sramota da jedan reprezentativac Srbije, pravi sportista NE MOŽE da dobije jedan slobodan dan kako bi išao na takmičenje!?!?!?!!! SRAMOTA ZA BILO KOJU FIRMU da jednog sportistu NE PUŠTAJU da napreduje....Drugi borac, po stažu u radu saveza, Bojan Džepina , nije prihvatio meč.

Drugi takmičar sa poslednjeg prvenstva Srbije , naš Andi Đurđević, nije razmišljao - prihvatio je ponudu.Za veliku nadu Rumunije Benjamina Adegbuyja nije bilo dileme - naš Srđan Seleš.

Kao pravi drug , sa nama je išao Veliki Šampion Aleksa Gogić.
Srki je izašao prvi na ring.... Iako je njegov protivnik STVARNO neverovatnih dimenzija - visok preko 2 metra i težak oko 120-130 kg., to našeg Srkija nije obeshrabrilo. Prva runda je počela uraganskim napadom Adegbyija... Serije ručnih udaraca , začinjena sa snažnim nožnim udarcima , nisu ostavile nikog ravnodušnim. Ni publiku, a iskreno ni Aleksu, ni mene... Udarci koju su ''odzvanjali'', i stvarali veliki prasak, snažni krikovi Benjamina, uzdasi i ovacije publike... A Srki ??? Ništa , on digao gard, parira, eskivira (nešto je i uspeo), blokira, i... I... I vraća udarce. Kako ? Teško , ali vraća...Druga runda - druga priča! Srki napada, skraćuje distancu, i ne dozvoljava da njegov protivnik drži distancu. Svaka serija se završava sa kolenomi posle nekoliko serija Adegbyi traži spas na konopcima. Posle nekoliko Srkijevih napada, Adegbyi odstaje na konopcima i tako reći ''propada kroz konopce''. Od umora, i Srkijevih napada. U jednom trenutku sudija zaustavlja meč i dodeljuje Selešu minus poen ''zbog udarca u genitalije'' ?????


Nije bilo udarca između nogu, a i da je bilo - sudija mora da da prvo opomenu , pa tek onda minus poen... Ali bilo nam je jasno sve.
Treća runda kao mešavina prve dve. Adegbyi napada sa distance pokušavajući da stekne prednost, A Srki uzvraća i radi u klinču. Napeta runda , prepuna obostranih akcija. U jednom trenutku ( 10 sekundi pre kraja treće runde), Srđan pokušava da zada udarac rukom iz okreta i za trenutak ostaje okrenut leđima protivniku.Izgledalo je kao da je stao okrenut leđima, i Adegbyi salje neki kroše koji pogađa Srkija. Nokdaun.... Na mojoj štoperici vreme trajanja runde je isteklo , ali sudija dozvoljava dalje... Serija Adegbyija , i Srki ne može da nastavi... Oba borca su dali sve od sebe i sve je ovo posledica iscrpljenosti, i želje da se da SVE od sebe...
Svakako MORAMO čestitati Srđanu na prikazanoj borbi, i pokazao je da može da stane svakom na crtu.Andi Đurđević je nastupio željan dokazivanja. Njegova želja da se pokaže, je bila tolika da je zapostavio opreznost. Samo je želeo da meč počne što pre.... Ne sputavši svoju volju za borbom, platio je danak neopreznosti.
Meč nije ni počeo, a Stoika je zadao kružni udarac nogomu glavu. Andijeve ruke su stajale tačno do brade, a ne preko sopstvene brade.. Nokdaun, i sudija prekida odmah meč. kao da su želeli da se što pre završi i da proglase pobednika. Tako je i mnogo bolje za našeg Andija. Ima dana za megdana!Sve u svemu veliko iskustvo za sve nas.

..
   
printer friendly create pdf of this news item